Stage groenteteelt – 2 plekken vanaf 2022

Vanaf komend jaar hebben we weer stageplekken beschikbaar voor eerste en tweedejaars studenten van de BBL Warmonderhof. Studenten van Landwijzer (BE)  zijn natuurlijk ook welkom. Tijdens je stage loop je mee met Alex, onze meester-tuinder. Bij haar leer je de basis van het draaien van een CSA – pakketten bedrijf.

We werken op de tuinderij op basis van permacultuur en agroecologie. Tijdens je stage leer je meer over hoe dit er in de praktijk uitzien. Thema’s die bij ons een grote rol spelen zijn duurzaam bodembeheer, biodiversiteit en natuurlijk plaagbeheer.

Eerstejaars BBL

Je leert de dagelijkse werkzaamheden zoals gewasverzorging, planten, wieden, oogsten en duurzaam bodembeheer.

Tweedejaars BBL

Naast bovengenoemde werkzaamheden krijg je inzicht in het plannen van de werkzaamheden, begeleiden van vrijwilligers, wat er komt kijken bij het maken van een teeltplan en de wekelijkse oogstplanning. Gedurende het seizoen werken we er naar toe dan je de tuinderij gedurende twee weken zelfstandig draait als eerste proeve van bekwaamheid, zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kan brengen.

We vragen:

Je bent minimaal 2 dagen in de week beschikbaar, je bent gemotiveerd en nieuwsgierig en in staat zelfstandig te werken.

We bieden:

Een inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor leren en eigen initiatief. Overnachten kan in overleg, en als stagiaire krijg je wekelijks lekkere groenten van de tuinderij mee. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om twee modules te volgen in de permacultuur jaarcursus die ook op de tuinderij wordt gegeven. Als stagiaire krijg je bovendien 10% korting als je ook de volledige permacultuur jaar cursus wilt volgen.

Aanmelden kan door je motivatie per mail te sturen naar: tuinderij@devoedselketen.nl