Vacature stage fruit en kruiden met bijverdienste.

We zijn per direct op zoek naar versterking voor ons team op de tuinderij!

Het afgelopen jaar hebben we onze klanten elke twee weken een fruit- en kruidenpakket aangeboden, voor komend seizoen zoeken we iemand om dit over te nemen. Het zal dit jaar nog niet voldoende opbrengen voor een (voltijd) inkomen maar wel voor een kleine bijverdienste. Leuk bijvoorbeeld in combinatie met een stage vanuit de Warmonderhof of landwijzer.

Wat bieden we? 

Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig de fruit- en kruidenpakketten te draaien en de opbrengsten daarvan te innen. Uiteraard begeleiden we je daar waar nodig bij – zowel in het uitwerken van een verdienmodel als in de teelt zelf. 

Er is een diverse aanplant van zowel grootfruit (peer, appel, pruim) als kleinfruit (aardbei, bessen, framboos, braam) aanwezig. Er zijn diverse meerjarige kruiden aangeplant en op de tuinderij is ruimte voor een aantal bedden eenjarige kruiden en fruit, waaronder twee in de aanwezige tunnelkassen. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor de inkomsten die je genereert maar het eerste seizoen vragen we geen huur of vergoeding voor het gebruik van de al bestaande aanplant. Als er een goede klik is met het team en de plek, is er de mogelijkheid om uit te breiden naar een formaat waar wel een volwaardig inkomen uit te verdienen is, in overleg met de rest van het team.

Wat zoeken we? 

Je kan zelfstandig werken en hebt het komende seizoen tussen de 1 en 2 dagen per week de tijd. Op vrijdag worden de pakketten geleverd aan de klanten, dus het is handig als je donderdag en/of vrijdag kan. Enige ervaring met fruit en kruiden telen is gewenst. Het helpt als je thuis bent in concepten zoals agroforestry en voedselbossen. 

Er zal het komende seizoen nog niet veel inkomen uit te halen zijn, maar het is een leuke manier om bijvoorbeeld in combinatie met een stage praktijkervaring op te doen in zowel de teelt van kruiden en fruit, als een indruk te krijgen van wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf zonder direct veel risico te lopen. 

Het aanbod geldt in eerste instantie voor dit seizoen, maar als het van beide kanten klikt zijn er in de toekomst mogelijkheden om zowel het fruit- als kruiden gedeelte verder uit te bouwen en op vaste basis te draaien. Je werkt dan in een team ondernemers die verschillende teelten, eenjarig en meerjarig, in een divers agroforestry-systeem uitbaten. Ook als je gewoon voor een of twee jaar ervaring op wilt doen kun je reageren.

De Voedselketen gaat de komende jaren wat uitbreiden, en er zullen nog verschillende takken bij komen. We staan open voor mensen met ideeën en visie maar vinden ook erg belangrijk dat de samenwerking goed verloopt en dat je in het team past. Bij een goede match zijn er vervolgens veel opties!

Heb je interesse? Mail dan je motivatie naar tuinderij@devoedselketen.nl en maak een afspraak om een dagje mee te werken met ons en kennis te maken.