Stage vacature op permacultuur tuinderij de Voedselketen

Vanaf augustus hebben we twee stageplekken beschikbaar op de tuinderij.

Ben je gemotiveerd om zelf tuinder te worden, en wil je werken met methodes uit permacultuur, agroecologie en agroforestry? Volg je een opleiding (biologische) landbouw of iets vergelijkbaars? We hebben plek voor stagiaires op ons CSA groentepakketten bedrijf. Daarnaast heeft ons bedrijf aanvullende takken met fruit en vaste planten voor losse verkoop en verwerking.

Thema’s waarover je bij ons meer kan leren zijn biodiversiteit bij de inzet van plaagbestrijding, opbouw van een gezonde bodem en het werken met plantaardige bemesting.

Je krijgt tijdens je stage een divers aantal werkzaamheden mee: van bedden klaarmaken, planten en zaaien, tot oogsten en het klaarmaken van de pakketten. Je leert gereedschap onderhouden, werken met een tweewielige tractor inclusief het uitvoeren van het periodieke onderhoud daarvan en het bijhouden van de diverse landschapselementen zoals de paddenpoel, haag en knotwilgen.

Stagedagen: je kan 2 of 3 dagen in de week mee werken op woensdag / donderdag / vrijdag. Periodiek is het mogelijk een of meer weken voltijds mee te draaien.

We bieden een inspirerende werkplek met veel mogelijkheden voor eigen initiatief. We vinden het leuk als stagiaires eigen projecten of ideeën meenemen. Voor tweedejaars studenten van de BBL is er de mogelijkheid er naar toe te werken om aan het einde van de stageperiode een of twee weken zelfstandig de tuinderij te draaien.

Als startende tuinderij hebben we op het moment nog niet de mogelijkheid een stagevergoeding te bieden. Overnachten kan in overleg en vanzelfsprekend krijg je als stagiaire wekelijks lekkere groenten van de tuinderij mee. Na een stage bij ons helpen we je achteraf graag waar we kunnen met advies rond het zoeken naar eigen land en het opzetten van een eigen tuinderij.

Bij interesse kan je contact opnemen met tuinderij@devoedselketen.nl. Graag horen we kort iets over wie je bent en wat je motivatie is.