Permacultuur Jaarcursus

Tijden 10.00 – 17.00 uur
Duur 9 weekenden, 126 uur
Frequentie 1 x per maand
Kosten: € 1450,- incl btw
Locatie: Tuinderij de Voedselketen, Pallande 1 in Oirschot
Docenten Linder van den  Heerik,
Saskia van der Linden
& Joanne Malotaux

Rooster jaarcursus ’22

Gedurende een groeiseizoen breid je je kennis van planten, bodem, biologie en ecologie uit, en leer je die theorie toepassen om ecologische en productieve systemen te ontwerpen voor de teelt van groenten, kruiden, fruit en noten.

Je krijgt les in het leslokaal op de tuinderij, en we lopen regelmatig de tuin op om de praktijk te bekijken. Dit is de meest uitgebreide permacultuur cursus die er is, voor mensen die echt alles van alles willen weten, en doorvragen tot ze het naadje van de kous kennen. Je maakt kennis met verschillende vormen van regeneratieve landbouw en tuinieren, ethiek, sociale permacultuur en ecologisch bouwen. Deze cursus voldoet aan de internationale standaard voor PDC’s, en je ontvangt aan het einde het Permaculture Design Certificate.

Wil jij liever eerst een kortere cursus die iets minder diep op de stof in gaat, zonder onderwerpen zoals ecologisch bouwen en sociale permacultuur, dan is misschien de permacultuur 10-daagse iets voor jou.

Gedurende de cursus maak je een ontwerp voor je eigen project, waardoor je de opgedane kennis direct in je eigen situatie leert toepassen.

Aanmelden

5 gedachten over “Permacultuur Jaarcursus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: