Gezocht: Boerderij met 10 tot 20ha grond in het Groene Woud

2 minuten leestijd

Tuinderij de Voedselketen en Jade Reforestry willen samen uitbreiden in de regio het Groene Woud (NB).

Help ons met het vinden van de geschikte plek!

We zoeken naar:

  • een boerderij woning met bijgebouwen  (agrarische bedrijfswoning + stal of schuur)
  • 10 tot 20 hectare  (landbouwgrond, geen bosgrond)
  • regio het Groene Woud; ongeveer de driehoek Tilburg – Eindhoven – Den Bosch

In het Groene Woud zoeken we naar een boerderij die gekocht of overgenomen kan worden, met een flinke lap grond erbij. We gaan hier een agro ecologische FarmHub beginnen met een groep ondernemers.

Het plan is om een divers agroforestry landschap aan te leggen waar verschillende ondernemers verschillende onderdelen uitbaten, en we als boerderij aan onze klanten een breed assortiment regionale producten kunnen aanbieden. Ruimte voor akkerbouw, zodat we naast jaarrond seizoensgroenten ook de basisgroenten zoals aardappels en ui jaarrond aan onze klanten kunnen leveren. Ruimte voor een ciderboer, een notenboer en een paddenstoelenboer. Voor een tak verwerking van kleinfruit en kruiden, waarin een groep ondernemers elk een andere niche van dit diverse agroforestry systeem zullen uitbaten, en we gezamenlijk een hoogproductief en hoogecologische landbouw hub gaan opbouwen die de komende decennia een verkennende rol in de landbouwtransitie kan spelen.

Help ons in deze zoektocht door:

  • Deze oproep te delen in je netwerk, hoe meer we gedeeld worden hoe meer we gezien worden, hoe meer kans dat we iets vinden.
  • Als je contacten hebt in het groenewoud, bij iedereen even ons plan te laten vallen, en dat we een boerderij in deze regio zoeken. Wie weet weet iemand iemand die wil stoppen.
  • Deze oproep op socials te liken en delen en op reageren. Exposure is kansvergroting.

Je kan de oproep hier downloaden als pdf.

Weet je zelf de gouden tip, neem contact op met tuinderij@devoedselketen of bel direct even Linder van den Heerik 06 28097346

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: